İTÜ/NET Misafir kullanım politikası değişikliği

Şub 10, 2017

Yasal mevzuat gereği İTÜ Kampüslerinden kablosuz internete erişen kullanıcılarımızın kimlik denetimine tabi tutulması gerekmektedir. Bu sebeple İTÜ/NET Misafir bağlantısında politika değişikliğine gidilmiştir. 

İTÜ/NET Misafir Bağlantısı İTÜ/NET Misafir Bağlantısının yerini alan, bir web portal üzerinden kullanıcı kimlik denetimi yapılan kablosuz bağlantı ismidir. Bu bağlantıdan İTÜ mensubu yakınları, firma temsilcileri vb. ziyaretçiler faydalanabileceklerdir. Ağa bağlanabilmek için bir hesaba (kullanıcı adı ve şifreye) ihtiyaç duyulmaktadır. Bu hesaba Sponsor Hesap denilmektedir. Sponsor bağlantısından faydalanmak isteyen kullanıcılara misafiri oldukları İTÜ mensupları, İTÜ Portal üzerinden geçici süreli hesaplar (Sponsor Hesap) açabileceklerdir. Hesabın açılabilmesi için İTÜ Portal sayfasındaki form eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Yasal zorunluluktan dolayı yalnızca T.C. vatandaşlarına sponsor hesabı açılabilmektedir. 

Sponsor Hesabı tüm İTÜ Mensupları açabilmektedir. Akademik ve İdari personel maksimum yedi güne kadar geçerli hesap açabilecekken, Öğrenciler için bu sınır bir gündür. Toplamda açılabilecek hesap sayısı ile ilgili bir sınır bulunmamakla birlikte Öğrenciler için aynı anda en fazla beş adet kullanıcıya izin verilmektedir. Akademik ve İdari personel için sınır yoktur.

Sponsor Hesap kullanımının asıl işlevi İTÜ ziyaretçilerinin ağ erişim ihtiyacını karşılamaktır. Bu hesap üzerinden sağlanan İTÜ/NET bağlantısı sınırlı hız ve kısıtlı erişime sahiptir. Bu nedenle, sponsor hesap ile İTÜ içerisinde birçok hizmetten (e-posta hizmeti, cloud hizmeti, vpn hizmeti, yazılım sunucusuna erişim, vb.) yararlanılamaz.

İTÜ/NET Misafir bağlantısından Grafik Arayüzü olan herhangi bir işletim sistemli cihaz ile bağlanılabilir. Herhangi ekstra bir ayar yapılmasına gerek yoktur.  İTÜ Portal üzerinden sponsor olma yönergelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Sponsor Hesap Açma Yönergeleri için Tıklayınız.

İşletim sistemine göre bağlantı yönergeleri için Tıklayınız.